Ställa ut sin häst

En hästutställning kan liknas med en skönhetstävling för människor. Du vill att din häst ska visat upp sin allra bästa sida inför domarna. Dekorativ hästvård kan hjälpa dig att förbereda din häst inför tävling.

Dekorativ hästvård innefattar klippningar och andra sätt du kan hjälpa din häst att framstå på ett bra sätt. Det kan bland annat vara att du klipper både man och svans på din häst i det senaste modet. Men även att du rakar hästens huvud eller klipper runt öronen för att få ett mer moget utseende på din häst. På utställningsdagen kan du sedan tvätta hästen och när den torkat kan du ryckta och kamma igenom både svans och man.

Utrustning till utställningen

Den utrustningen som du behöver för utställning av din häst beror på vilken ras hästen är men även dess ålder. Hästar under ett år visas i grimma, ettåringar kan visas i både grimma och träns medan hästar över två år alltid visas i träns. När det kommer till bettet kan du använda både ett rakt och ledat tränsbett. Beställ online för att på ett smidigt och enkelt sätt kunna hitta den rätta utrustningen för dig och din häst.

Även som visare bör du vara prydligt klädd i formella kläder som matchar hästen.