Hitta rätt foder till din hund

Korrekt näring är en av de mest grundläggande behoven hos hundar. Tusentals alternativ för hundmat finns tillgängliga, så det kan därför vara svårt att välja rätt. Åsikterna om foder varierar mellan veterinärer, uppfödare och andra hundägare. I slutändan är det du som bestämmer vilket foder som passar din hund.

Information på nätet.

Det finns mycket information tillgänglig online. Din veterinär är däremot alltid den bästa resursen. Generellt sett går det att dela upp hundfoder i våt- eller torrfoder. Vissa foder kommer också som frystorkad mat, där du tillsätter vatten innan du utfodrar. Bestäm vilken typ av foder som passar din hund och börja sedan läsa på om olika tillverkare.

Läs alltid innehållsförteckningen.

Leta efter foder som innehåller högkvalitativa ingredienser. Välj foder med kött listat bland de två till tre första ingredienserna. Undvik mat som innehåller konserveringsmedel och stora mängder utfyllnad. Klicka dig vidare här till exempel.

Fråga andra hundägare.

När du har bestämt dig för våt- eller torrfoder kan du be andra hundägare om deras åsikter. Din lokala djuraffär kan också vara till hjälp, särskilt om det är en mindre, oberoende butik. Använd informationen du får för att bättre kunna välja, men kom ihåg att åsikter inte är fakta.