För dig med jakthund

Hunden har under många år varit människans bästa vän. Den är en stor del av familjen och får följa med på allt vi gör i vardagen, så även på jakten. Att hålla sin hund säker under jaktsäsongen är av största vikt för många. Vi har därför valt att ta upp våra bästa tips för att lyckas med det här nedanför.

Skydda din hund under jakten

Det finns en hel del utrustning som är designad för att hjälpa dig att skydda din hund under jakten. Du kan bland annat använda dig av en GPS som du fäster på din hund för att enkelt kunna hålla koll på den. Utöver det kan en spårsele, reflexväst och spårlina vara bra utrustning att ha med till din hund. Du kan smidigt skaffa det som behövs online och därmed även spara tid.

Såhär ger du din hund de bästa förutsättningarna

Innan det är dags för jaktsäsongen finns det en del förberedelser som ger din hund de bästa förutsättningarna att prestera på topp. Träning är viktigt för din jakthund. Genom att se till så att hunden har en bra kondition ökar hundens syreupptagningsförmåga och stärker ligamenten. Under jaktsäsongen bör du även ge hunden mer mat än vanligt.