Lär din hund att gå på promenad

Att gå ut och gå med din hund är en stor del av vardagen för dig och hunden, det är härligt att komma ut i friska luften och njuta av naturen. Tyvärr är det många hundar som blir alldeles för upphetsade när det är dags att gå på promenad. De drar i kopplet i sin iver att lukta på allt och träffa nya människor och hundar.

Träna lydnad med hunden

Att köpa sele istället för halsband kan hjälpa en del för att få stop på eventuell dragning från hunden. Det finns flera olika färger och stilar att välja mellan och alla stilar har sitt eget syfte för användning. Du kan börja träna lydnad tidigt för att lära hunden hur den ska gå fint och följa dig som ägare. Att gå valpkurs och lydnadskurs kan vara ett bra tips för att lära sig.

Sele ger frihet

Om du väljer en sele till din hund kan det hjälpa till att göra promenaden mycket trevligare både för dig och din hund. Med en sele slipper du bekymra dig över skador då hunden kan dra mindre, men det gäller dock inte för alla hundar då vissa kan dra ändå). En sele fördelar kraften i draget mer jämnt än ett halsband och det gör därför inte lika ont för hunden.