För dig som äger egen häst

Tänk vad härligt det är att ha äga en egen häst. Men det innebär förstås även ett visst ansvar. Du måste vårda den och sköta stallet. Har du bara rätt förutsättningar går det säkert galant. Ta en titt online för att få hjälp med utrustningen.

Vårda din häst

Visste du att jordbruksverket ställer krav på hur du behandlar din häst? Naturligtvis handlar det om att din häst ska må så bra som möjligt. Dels måste rätt utrustning användas och vara i gott skick, dels ska stallet skötas och vara rent. Du eller någon annan lämplig person måste besöka din häst varje dag för att ge den näring och vatten. Dessutom mår hästen bra av att dagligen umgås med andra hästar. I skötseln ingår även stallet som ska vara så stort att hästen kan bete sig naturligt.

Miljövänligt läder till hästutrustningen

Med tanke på att hästen ska må bra, tänker du säkert även på miljöfrågor. Länge har miljövänligt mode varit på tapeten. Därför erbjuder fler och fler producenter alternativa material och återvinner plast. Många protesterar för att få fram ekologiska matvaror. Nu höjs även en röst ifrån Madeleine Svenningsson som menar att lädret som används till hästutrustningen inte är miljövänligt.